Ugrás a cikkre

jogszabályi háttér:

A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet 64. § (4) bek., valamint a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 37. § (5) bek. alapján.

Fenti jogszabályok értelmében az MKIF Magyar Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nem minősül véleményezésre jogosult szervnek, ezért az egyeztetési eljárásokban közvetett módon – az útügyi hatósági hatáskörében eljáró Budapest Főváros Kormányhivatala megkeresését követően – adja meg véleményét a gyorsforgalmi utat vagy közúti határátkelőhelyet érintő településrendezési eszközök módosítása esetében.

kérelem benyújtása:

A megkeresés postai úton az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (2040 Budaörs, Akron utca 2.) részére, valamint digitálisan pdf formátumban a [email protected] címre kérjük benyújtani.

ügyintézési határidő

A 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet, a 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet szerint, illetve a hatósági megkeresés által szabott határidőben.