Ugrás a cikkre

Újszerű magyar technológiával az egészségesebb, tisztább mosdókért

Kísérleti céllal az M4 autóút Gerje pihenőjében, a mellékhelyiségek tartós higiéniai felületkezelést kaptak.

A megtisztított, száraz felületeket, egy tartós higiéniai bevonattal láttuk el, mely az ún. biofilm képződést és mikroorganizmusok szaporodását is meggátolja, csökkentve ezzel a felületek szennyeződését, és az érintéssel történő átfertőződés kockázatát. A kezelés hatása egy évig tart, vegyszerekkel nem eltávolítható. Az anyag az egészségre egyáltalán nem veszélyes.

Rendszeresen vizsgáljuk majd a kezelés hatásait és ha a kísérlet beválik, több pihenőhelyen is használni fogjuk a technológiát.

Országszerte 167 pihenőhely tartozik hozzánk, ezek megújítása tavaly augusztusban elindult és azóta is folyamatos. Az épületeket, mosdókat kívül-belül teljesen felújítjuk és a környezetüket is rendbe tesszük.

Csaknem 500 facsemetét ültettünk szerte az országban, a pihenőhelyek ¾-ben pedig már szelektíven gyűjthető a hulladék és a megújult pihenők új bútorokat is kapnak.

A mosdókat naponta négyszer takarítják kollégáink. Kérjük, hogy rendeltetésüknek megfelelően használják a mellékhelyiségeket és olyan állapotban hagyják maguk után, ahogyan azt Önök is találni szeretnék.