Ugrás a cikkre

Tízéves útfejlesztési programot kezd meg a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. – Világgazdaság interjú Németh Tamás vezérigazgatóval

„Folytatjuk a tavaly megkezdett szintre hozást. Legalább akkora mértékben végzünk el munkálatokat, mint 2023-ban. Ennek látványos elemei az új aszfaltrétegek. Nagyjából harminc éve nem történt ilyen kiterjedt felújítás a hazai gyorsforgalmi úthálózaton. Idén 3,9 millió négyzetmétert tervezünk, ami a teljes főpálya újabb 20 százalékát jelenti.

Már be tudom jelenteni, hogy a március 15-i hosszú hétvége után indulnak a munkálatok. Az M1-en nagyrészt végeztünk már, de egy kis rész még maradt. A legnagyobb felújítások az M3-at és az M7-et érintik majd, de lesz az M30-on, M35-ön, M70-en, M15-ön, lényegében mindenhol.

A felújítások részletes napi bontását nyilvánosságra fogjuk hozni időben, tehát minden utazó tudhatja majd, mire számítson”

– mondta el Németh Tamás vezérigazgató a Világgazdaságnak adott interjúban.

A teljes cikk itt olvasható: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/03/bejelentesek-sora-megvan-mikor-indul-az-m1-es-az-m7-es-es-az-m3-as-autopalya-bovitese-ezermilliardokbol-rakjak-rendbe-a-magyar-utakat?utm_source=factiva_f%3Fxml_output_generate_by_type%3Dfactiva_f&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator