Ugrás a cikkre

Tizenhárom darab e-oltólándzsát adtunk át a katasztrófavédelemnek

Átadtuk a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számára vásárolt 13 db e-oltólándzsát, melyeket a legforgalmasabb gyorsforgalmi utak melletti tűzoltó parancsnokságokon helyeznek szolgálatba.

Egyre többször derül ki egy autótűznél, hogy az égő járműben valamilyen hibrid hajtást segítő akkupakk van. Az ilyen autók oltása azért nehéz és hosszú, mert nem elég magát az autót eloltani, a pakkokat is le kell hűteni.

Az akkupakkok egy tűzben akár 800-1000 fokra (!) is hevülhetnek és akkor is izzhatnak még, amikor kívülről úgy tűnik, a kocsit már eloltották. Ezek az eszközök képesek az akkumulátort védő lemezt átütni és bejuttatni az oltóanyagot az izzó cellákhoz.

Ennek köszönhetően hosszú órákról, akár 15-20 percre is csökkenhet egy hibrid/elektromos autó oltása. Így pedig a forgalom zavartalansága hamarabb biztosítható. Egy oltás miatti esetleges pályazár is gyorsabban feloldható.

A mai esemény jó példája a katasztrófavédelem, illetve a közútkezelők kiváló együttműködésének. Társaságaink elkötelezettek a közlekedésbiztonság megóvása iránt – emelte ki Kertesi Tamás, cégünk vezérigazgató-helyettese.

Az akcióban a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel közösen vettünk részt.