Ugrás a cikkre

Hivatalosan is megkezdte munkáját a Péteri Mérnökség, az MKIF Zrt. mérnökségei 22 új brigádszállító teherautót kaptak

Péntektől az újonnan épült, most átadásra került Péteri Mérnökségünkről üzemeltetjük az M4 autóút közel 99 km-es szakaszát, mely a jövőben kapcsolatot teremt Budapest és az észak-erdélyi A3-as autópálya között. Ezzel országszerte már 20 mérnökség látja el az MKIF Zrt. által üzemeltetett 1237 km gyorsforgalmi úthálózat fenntartási feladatait. 

Péteri Mérnökség végzi 17 csomópont, öt pár pihenő, 82 darab műtárgy üzemeltetését – melyből a legjelentősebb az új 758 méter hosszú Szapáry (Tisza) híd. A diszpécserek munkáját 39 kamera, 12 út-meteorológiai állomás, 33 változtatható jelzésképű tábla (VJT), és 19 forgalomszámláló eszköz segíti. Az autóút biztonságos és magas szolgáltatási színvonalú kezelését a mérnökségen 42 fő biztosítja.

A közel 30.000 négyzetméteres telephelyen kialakításra került többek között:

  • egy 1.800 nm-es műhelyépület,
  • egy 1.700 nm-es garázsépületet,
  • egy 1.400 nm-es sótároló,
  • egy üzemanyagtöltő állomást,
  • fedett autóparkoló és kerékpártároló,
  • illetve egy különálló telken egy rendőrségi épület és hozzá parkoló

Az épület fűtése és hűtése környezetkímélő, hőszivattyús rendszerű. A tetőn napelemek is helyet kaptak.

Az épületek gépészeti és elektromos berendezéseinek, valamint a közműrendszerek felügyeletére és vezérlésére, azaz az üzemeltetés könnyítésére, teljeskörű gépészeti automatika és épületfelügyeleti rendszert építettünk ki.

Eszközparkunk is folyamatosan bővül. Ennek köszönhetően pénteken, Péteriben 22db új VW Crafter könnyű teherautó került átadásra a hazai mérnökségeknek. Ezek a platós járművek egyszerre alkalmasak személyek és kisebb gépek, eszközök szállítására. A legtöbb úton folyó munkánál hasznos segítséget jelentenek a kollégáknak: kaszálás, padkajavítás, korlátjavítás, úthiba javítás vagy baleseti helyszínek rendbetétele során.

Balesetmentes közlekedést kíván az MKIF Zrt.!