Ugrás a cikkre

Megállapodást kötött a NiT Hungary és az MKIF Zrt.

A mai napon korszakalkotó stratégiai együttműködési megállapodást írtunk alá a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületével (NiT Hungary) a hazai közlekedésbiztonság erősítése és a közúti infrastruktúra fejlesztése érdekében.

A szervezet mára már 4900 vállalkozást tömörít, melynek célja és fő feladata a nemzetközi, vagy belföldi relációban dolgozó hazai árufuvarozó és autóbuszos személyszállító vállalkozások által elvárható, meghatározott szakmai érdekvédelmi, érdekképviseleti, valamint gazdasági feladatok ellátása.

A megállapodás keretében közös projekteket indítunk a közúti balesetek kockázatának minimalizálása, a közlekedésbiztonság növelése és az úthálózati szolgáltatások színvonalának emelése érdekében.

Az együttműködés kulcsfontosságú területei közé tartozik a baleseti adatok és infrastrukturális információk kölcsönös megosztása, a közúti gyorsforgalmi hálózat fejlesztése, valamint a közlekedésbiztonság és a járműmentés területeinek javítása.

Az együttműködés egyik leginnovatívabb eleme a minősített kamionparkolók és elektromos, illetve gázüzemű töltőállomások területi igényeinek felmérése és fejlesztése, ami hozzájárul az infrastruktúra korszerűsítéséhez és a környezettudatos közlekedés előmozdításához.

Várakozásunk szerint ez az együttműködés példaértékű lesz a szektorban, és hozzájárul a közúti közlekedés fejlődéséhez, valamint a közlekedési balesetek számának csökkenéséhez, rendkívül fontos előnyöket nyújtva nem csupán a közúti fuvarozóknak, hanem mindenkinek, hiszen nem csak biztonságosabbá, hanem egyben fenntarthatóbbá is teszi a közlekedést az országban.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!