Ugrás a cikkre

Már 31 baleset történt, amelyet kollégáink szenvedtek el figyelmetlen autósok miatt, 2022. szeptember 1. óta

Két munkatársunk könnyebben(?) sérült. Egyiküket, lábsérüléssel kórházba szállította a mentő, sérülésének mértéke csak később derül ki. Másik mérnökségi kollégánknak a keze sérült könnyebben.

Munkatársainknak gyors gyógyulást kívánunk! Velük vagyunk!

És hogy mi történt:

Bicske térségében, az M1-es belső sávjában, minden szabályt betartva, ún. mozgó terelés mellett dolgoztak a munkatársaink.

A két pályát elválasztó szalagkorlát fényvisszaverő prizmáit és a fénytörő hálókat javították, amikor egy kisbusz figyelmetlen vezetője későn vette észre a terelést, előbb az ütközéselnyelőnek (TMA) hajtott, majd a TMA előtt haladó brigádszállító járművünknek ütközött.

A karambol erejétől alkatrészek és szerszámok repültek le a teherautónkról, ezek sebesítették meg kollégáinkat.

A mozgó terelést a hatályos előírások szerint 500 méterre egy 100-as, 250 méterre egy 80-as és a TMA magasságában egy 60-as sebességkorlátozó táblával szabályosan, előre jeleztük.

Munkatársaink Önökért dolgoznak, az autópályán sokszor a megengedettnél gyorsabban haladó, gyakran figyelmetlen sőförök között.

2022. szeptembere óta 31 balesetben 7 kollegánk sérült meg, több tucat járművünk lett használhatatlan. Sokan fékezés nélkül hajtanak a járműveinkbe. Ezért tavaly augusztusban kísérleti jelleggel, fedélzeti kamerák kerültek autóinkba.

Járműveink egy részébe, elől és hátul is menetrögzítő berendezéseket szereltünk – Mindenki védelmében, hogy a baleseteket, balesetveszélyes helyzeteket megelőzzük. A kamerával felszerelt autóinkon több helyen, jól láthatóan matrica jelzi a felvételek készítését.

Az eddigi tapasztalatok jók, az ilyen eszközzel ellátott autóink mellett lassítanak a közlekedők és ezen járműveink környezetében nem is történt baleset. Tavasszal emiatt folytatni akarjuk ezt a programot, újabb járművek kapnak kamerát.

Az erről szóló augusztusi posztunk itt tekinthető meg:

https://www.facebook.com/mkifzrt/videos/228332483533731

Minden baleset szörnyű, de amikor kollégáink kerülnek ilyen helyzetbe, az kifejezetten elszomorító.

Önökért dolgozunk és munkatársainkat is hazavárják! Kérjük vigyázzanak rájuk!