Ugrás a cikkre

Folytatódnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák

Április 8-án (hétfőn), a második ütemmel folytatódnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák. Ez az ütem a tervek szerint április 13-ig (vasárnapig) tart.

Ezalatt az időszak alatt lezárás nem, csak forgalomkorlátozás várható: a Budapest felől a repülőtérre vezető kihajtó ágat és lassító sávot újítjuk fel az M4-es autóúton. Az autósok tehát mindvégig ki tudnak majd hajtani a csomópontban, de csak rövidített lassító sávon. Fontos, hogy a csomópontban csupán egy sávon lehet majd közlekedni.

A repülőtér így az érintett héten minden irányból megközelíthető lesz, azonban a Budapest felől érkezők két sáv helyett csak egy sávon tudnak a légikikötő felé haladni.

Az erről szóló posztunkat és a terelés irányát egyértelműsítő ábrát itt találják:

Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk. 

Az idei országos szintrehozás részeként, április 2-án elindult az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása. A burkolatfelújítás miatt folyamatosak lesznek a forgalomterelések, sávzárások. A terelések mellett kérjük, fokozott figyelemmel haladjanak el! A munkálatok várhatóan május közepéig tartanak.

A repülővel utazóknak azt javasoljuk, hogy annak érdekében, hogy járatukat biztonsággal elérjék a felújítás alatt, utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a légikikötő megközelítéséhez szükséges időről. A terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek! Minden felújítási ütemről, esetleges forgalomkorlátozásról, terelésről előre és időben tájékoztatást adunk saját honlapunkon (www.mkif.hu), Facebook-oldalunkon és az Útinformon keresztül.

Kérjük megértésüket és türelmüket a felújítások alatt, Önökért dolgozunk.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!