Ugrás a cikkre

Felújítások, bővítések – részletek a Világgazdaság cikkében

Legkésőbb 2025. őszén elindul az M1-es bővítése, az M0-tól Győrig. 2*4 sáv épül, amiből három forgalmi sáv lesz, ez egészül ki egy teljes értékű (3,75 méter széles), intelligens közlekedési rendszeren alapuló leállósávval. Ez az ún. ITS sáv digitális táblákkal a központból megnyitható lesz, ha a forgalmi helyzet, baleset vagy munkavégzés ezt indokolja.

Megépül az M100-as csomópont és a bővítéssel érintett szakaszokon 273 kilométeren, az M1-esen Győrig, az M3-ason Gyöngyösig, az M7-esen Szabadbattyánig, még a bővítés előtt biztonságosabbá tesszük a pályát, a hidakat, a felüljárókat és egyes tranzitforgalom miatt túlterhelt pihenőket is.

Ez a felújítás nem része a tavaly indult szintrehozásnak, mely során 2025-ig 538 km-en cseréljük a tönkrement burkolatot országszerte. Részletek a Világgazdaság cikkében.

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/02/dontott-a-kormany-az-autopalya-epitesekrol-modositotta-a-szerzodest-nyilvanos-melyik-beruhazas-mikor-indul?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator