Ugrás a cikkre

Április 27-én folytatódnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák

Április 27-én (szombaton), az ötödik ütemmel folytatódnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák. Ez az ütem a tervek szerint április 30-ig (keddig) tart, a május 1-i munkaszüneti napot várhatóan nem érinti. 

Ezalatt az időszak alatt, a repülőtérről Budapest felé tartó felhajtó felújítása zajlik majd.

Mivel a felhajtó ág zárva lesz, a repülőtér irányából közvetlenül nem lehet majd Budapest felé felhajtani.

A főváros irányába közlekedőknek a repülőtérről az M0 autóút felé kell elindulniuk és az M0 autóút – 3101 jelű út (Ecseri út) csomópontjában tudnak visszafordulni Budapest felé.

A terelés irányát egyértelműsítő ábrát alább találják.

Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk. 

Az idei országos szintrehozás részeként, április 2-án indult el az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása, amely várhatóan május közepéig tart. A burkolatfelújítás miatt folyamatosak lesznek a forgalomterelések, sávzárások. A terelések mellett kérjük, fokozott figyelemmel haladjanak el! A munkálatok várhatóan május közepéig tartanak.

A repülővel utazóknak azt javasoljuk, hogy annak érdekében, hogy járatukat biztonsággal elérjék a felújítás alatt, utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a légikikötő megközelítéséhez szükséges időről. A terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek!

Kérjük megértésüket és türelmüket a felújítások alatt. Balesetmentes közlekedést kívánunk!