Ugrás a cikkre

Április 22-én folytatódnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák

Április 22-én (hétfőn), a negyedik ütemmel folytatódnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák. Ez az ütem a tervek szerint április 26-ig (péntekig) tart.

Ezalatt az időszak alatt csomópont nem kerül lezárásra, csak sávzárás várható: az M4 autóút feletti felüljárón a Budapest felől a repülőtérre vezető lehajtó ágon végzünk felújítási munkálatokat.

A repülőtér így az érintett héten minden irányból megközelíthető lesz, azonban a Budapest felől érkezők két sáv helyett csak egy sávon tudnak a légikikötő felé haladni.

A terelés irányát egyértelműsítő ábrát alább találják.

Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk. 

Az idei országos szintrehozás részeként, április 2-án indult el az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása, amely várhatóan május közepéig tart. A burkolatfelújítás miatt folyamatosak lesznek a forgalomterelések, sávzárások. A terelések mellett kérjük, fokozott figyelemmel haladjanak el! A munkálatok várhatóan május közepéig tartanak.

A repülővel utazóknak azt javasoljuk, hogy annak érdekében, hogy járatukat biztonsággal elérjék a felújítás alatt, utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a légikikötő megközelítéséhez szükséges időről. A terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek! Minden felújítási ütemről, esetleges forgalomkorlátozásról, terelésről előre és időben tájékoztatást adunk saját honlapunkon (www.mkif.hu), Facebook-oldalunkon és az Útinformon keresztül.

Kérjük megértésüket és türelmüket a felújítások alatt. Balesetmentes közlekedést kíván az MKIF Zrt.!