Ugrás a cikkre

Újabb üteméhez érkeztek az M1-es autópálya szintrehozási munkálatai

Az MKIF Zrt., az M1-M0 csomópontban kezd felújítási munkálatokba 2024.09.14.-én (szombaton) előreláthatólag 2024.10.31-ig, ezért több csomóponti ág zárásra kerül. Tavaly ugyanitt már dolgoztunk, de akkor csak a legszükségesebb felújításokra volt idő, az 1-es vasúti fővonal felújítása miatt ugyanis, a forgalom és a vonatpótló buszok közlekedésének zavartalansága érdekében önként, hetekre leálltunk a felújítási és üzemeltetési feladatokkal az M1-nek ezen a részén. A nagyfelújítás itt azonban tovább nem várhat. A lezárás ideje alatt igyekszünk most is a lehető legtöbb feladatot elvégezni. Ez azt jelenti, hogy az aszfaltozás során kicseréljük a pálya tönkrement teljes kopó- és kötőrétegét, elvégezzük a vízszigetelés cseréjét, a szigetelésvédő öntött aszfalt építését, a szegélyvédő bevonat javítását, és az ún. burkolatszivárgó építését. Ezek a munkák forgalomkorlátozással és csomóponti ágak zárásával járnak majd.

A csomópont közlekedési rendjében, a következő változások lépnek érvénybe 2024.09.14.-től (szombattól): 

  • Az M0 felől az M1 és az 1-es főút is elérhető lesz félpályán.
  • Az 1-es főútról nem lehet felhajtani az M0-ra sem Biatorbágy, sem Budapest felől, így az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldala csak a Sasfészek-tó pihenőhelyen keresztül érhető el. 

o  Az 1-es főúton Budapest felől érkezőknek tovább kell haladniuk a Sasfészek-tó pihenőig, és azon keresztül lehetséges a felhajtás az M1-esre az országhatár felé.  

  • Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalára a biatorbágyi csomópontban lehet felhajtani.

o  Ez azt jelenti, hogy aki az országhatár felől érkezik az 1-es főúton, neki már korábban, Biatorbágynál kell felhajtani az M1-esre, majd onnan érheti el az M0-s autóutat. 

o  Az 1-es főúton Budapest felől érkezőknek tovább kell haladniuk a biatorbágyi csomópontig, ahonnan elérhető az autópálya főváros felé vezető oldala, így az M0-s autóút is.

  • Az M1 autópályán a főváros felől érkezők az M0 autóutat szintén a biatorbágyi felhajtón át érhetik el.

o  Ez azt jelenti, hogy az M1-es autópályáról a 15-ös km-nél lévő Tópark csomópontban ki kell hajtani az 1-es főútra, onnan pedig Biatorbágynál tudnak felhajtani a pályára, majd az M0-ra.

  • Az M1-es autópályán a Győr felől érkezők nem tudnak lehajtani az 1-es számú főútra az M0-s csomópontban. 

o  Számukra a lehajtás a Sasfészek-tó pihenőnél vagy Törökbálintnál lehetséges.

Természetesen táblákkal segítjük a közlekedők tájékozódását. Mindenkit arra kérünk, időben induljon útnak és számoljon hosszabb menetidővel. Utazás előtt pedig tájékozódjon az ÚTINFORM oldalán. 

Türelmüket, megértésüket köszönjük! Balesetmentes közlekedést kíván az MKIF Zrt.!